Formula.hu

Mi változott az F1-es autókon Silverstone-ra?

A Mercedes komolyabb csomaggal készült, de a Red Bull és a Ferrari is módosított - egyetlen olyan csapat van, amely nem nyúlt az autójához, az eddigi alkatrészekkel oldja meg a brit hétvégét.

Norris: Russell már nem annyira szórakoztató

A Mercedes átformálta George Russell személyiségét Lando Norris szerint. A McLaren versenyzője szerint, honfitársa már kevésbé viselkedik szórakoztatóan. A brit szerint erről a csapat légköre tehet.

Russell: Az élmezőnyben lehetünk Silverstone-ban

A Mercedes fiatal brit pilótája úgy érzi, a fejlesztéseknek és a pálya jellegének köszönhetően akár a Red Bull és a Ferrari tempóját is hozhatják az F1-es Brit Nagydíjon.

Bottas: Reális cél a negyedik hely

Az Alfa Romeo versenyzője szerint látványos az általuk mutatott fejlődés a 2022-es F1-es szezonban, ha pedig az Alpine-t le tudják győzni, elérhető lehet a konstruktőri negyedik pozíció.

Verstappen: Még nincs okunk az ünneplésre

Bár tetemessé vált az utóbbi futamokon a vb-előnye, a címvédő szerint majd a szezon végén kell ezt a pozíciót elfoglalni. A holland nem tudja, mit várjon a riválisok silverstone-i fejlesztéseitől.

Verstappen: Piquet tévedett, de nem rasszista

Max Verstappen elismerte, hogy Nelson Piquet Lewis Hamiltonra tett megjegyzése nem volt helyénvaló, ugyanakkor leszögezte: a háromszoros világbajnok biztosan nem rasszista.

Sainz: Bárkinél jobban vágyom az első győzelemre

A Ferrari ifjú spanyolja, Carlos Sainz úgy véli, a Brit Nagydíj jó referenciaként fog szolgálni a tekintetben, mennyire érzi magát jól az idei autóban és mennyit fejlődött az évkezdéshez képest.

Leclerc: Nagyon fontos négy futam jön

A Ferrari monacói pilótája hangsúlyozta: továbbra is hisz benne, hogy megnyerheti idén az F1-es világbajnoki címet, még ha ez nehezebb is lesz az előző versenyek megpróbáltatásai után.

Hamilton: Miért biztosítunk helyet az ilyeneknek?

A héten Nelson Piquet és Bernie Ecclestone felszólalása is nagy port kavart. Hamilton úgy gondolja, hogy néhány „idősebb hang” már nem méltó arra, hogy képviselje azt az irányt, ami felé az F1 tart.

A Red Bullra fog hajazni az új Williams

Legalábbis Alexander Albon szerint inkább az energiaitalosok koncepcióját követték az F1-es Brit Nagydíjon bevetendő fejlesztésnél. Nem akarta számszerűsíteni, mekkora javulást várnak ettől.

Verstappen már nem haragszik Hamiltonra

Max Verstappen már lezárta magában a tavalyi silverstone-i balesetét. Félreteszi azt, ami a múltban történt, idén pedig ismét azért megy Angliába, hogy győzzön.

Smedley Schumacherhez hasonlította Leclerc-t

Az egykor a Ferrarinál is dolgozó F1-es szakember szerint Hamilton és Verstappen mellett a monacói pilóta az, aki képes az egész csapat színvonalát emelni, ahogy tette azt anno a német is.

Ez lehet a Ferrari legnagyobb hibája idén

Juan Pablo Montoya szerint Maranellóban továbbra is félnek a hibától, méghozzá annyira, hogy nem mernek döntéseket hozni - ezen kell változtatniuk, hogy legyen még esélyük.

A dolgozók harmada nő lesz az Alpine-nál

Rac(H)er néven házon belüli kezdeményezést indítottak Enstone-ban, melynek nagy célja van: öt év alatt a jelenlegi 12 %-ról 30 %-ra feltornázni a csapat női alkalmazottainak létszámát.

Brown az Andretti érkezésében reménykedik

Egyelőre úgy tűnik, komoly ellenállásba ütközik az Andretti F1-es projektje, ám nem minden csapat részéről elleneznék az amerikaiak belépését. A McLaren vezérigazgatója reméli, hogy zöld utat kapnak.

Russell aggódik a gyors kanyarok miatt

Erősen kételkedik abban a Mercedes fiatal pilótája, hogy idén padlógázzal tudná bevenni a Copse-kanyart Silverstone-ban. George Russell szerint a pattogás miatt ismét gondban lehetnek.

Több szabálymódosítást is bejelentett az FIA

Több módosítást is jóváhagytak a Formula-1 szabályait illetően az FIA Motorsport Világtanácsának szerdai ülésén Párizsban. A változások többek között a motorcseréket is érintik.

Steiner jobban megsarcolná az új csapatokat

Günther Steiner arra számít, hogy a 200 millió dolláros „bekerülési összeget”, amelyet minden új belépőnek ki kell fizetnie, mielőtt csatlakozna a Formula-1-hez, a jövőben emelni kell.

Oldalak

 Telamon Glass Kft