Formula.hu

Perez: Hiszek abban, hogy még világbajnok lehetek

Max Verstappen csapattársaként tavaly összességében szépen helytállt a mexikói, amikor kellett, ott volt és hozzásegítette a győzelemhez a hollandot. Szeretné azonban a saját sikerét is megélni.

Fontos lépésre készül Pierre Gasly

Kulcsfontosságú lesz a 2022-es szezon a francia pilóta szerint. Az AlphaTauri versenyzője szerint ideje, hogy új esélyt kapjon a Red Bull csapatától, hiszen már hosszú ideje náluk tevékenykedik.

Russell szerint jobb, hogy nem győzött Bahreinben

A brit pilóta úgy véli, nem értékelte volna eléggé a sikert, ha első nekifutásra nyer a Mercedesszel. Jobb, hogy pályafutására nem azért fognak emlékezni, mert beugróként győzött a Szahíri Nagydíjon.

Javult a viszony Schumacher és Mazepin között

Nem volt túl jó kapcsolat a Haas istállójának pilótái között, ám a csapatfőnök úgy véli, már rendeződött a helyzet. Günther Steiner szerint kezdetben a korábbi párosukkal is hasonló gondok adódtak.

Bottas legyőzését sem zárja ki Zhou

A kínai szerint Valtteri Bottas a legjobb csapattárs, akit újoncként kaphat: a finn pilóta eléggé nyitott ahhoz, hogy segítse kollégája fejlődését. Gunayu Zhou azt sem zárja ki, hogy legyőzi csapattársát, de ehhez nagyon gyorsan kell alkalmazkodnia az F1-hez.

„Egyszerűbb Markóval, mint gondolnák”

A Red Bull-junior Jüri Vips szerint helyes az F1-es tanácsadó és az energiaitalosok hozzáállása, miszerint a nem teljesítő ifjú tehetségeket hamar kirakják a programjukból.

Ferrari: Sainz nagyon gyorsan tanul

Ez volt az egyik fő erőssége a spanyolnak Mattia Binotto csapatfőnök szerint az első náluk töltött F1-es idénye során – de azt is hangsúlyozta, hogy mindent meg is tettek a beilleszkedése érdekében.

Brown: Abu Dhabi ellenére sem korrupt az F1

A McLaren vezérigazgatója szerint szó sincs arról, hogy Michael Masiék szándékosan akartak volna hátrányba hozni valakit a tavalyi idényzárón, egyszerűen csak egy megkérdőjelezhető döntést hoztak.

Alonso: Kimi sosem játszott piszkos játékokat

A Formula-1 világában hatalmas űrt hagy maga mögött Kimi Raikkönen, aki egy rövidebb megszakítással két évtizeden át volt része a száguldó cirkusznak. Egy őszinte, nem taktikázó ember.

Verstappen: Innentől már minden csak bónusz

Egy vb-cím volt a fő célja az F1-ben, így ha még többet nyer, arra már csak bónuszként fog tekinteni a holland – ez persze nem azt jelenti, hogy ne bosszantaná majd egy gyengén sikerült futam.

Bottas elmesélte, hogyan szakított a Mercedesszel

Valtteri Bottas öt évet követően távozott a Mercedestől a 2021-es szezon végeztével. Elmesélte a finn, hogyan született meg a döntés közte és a csapat között a szakításról.

Ez áll a Red Bull és a Honda megállapodásában

Christian Horner felvázolta a Red Bull és a Honda között kötött motorszállítási megállapodás részleteit a jövőre vonatkozóan. Úgy tűnik, bár változnak a szerepek, az együttműködés marad.

Mazepin fontos célt tűzött ki maga elé 2022-re

Nikita Mazepin szeretne szorosabb kapcsolatot kiépíteni minél több csapattaggal a Haason belül. Az ifjú orosz abban bízik, itt megtanulhatja, hogyan kell jól működni egy csapatban.

Alfa Romeo: Alábecsültük 2021-et

Alakulhatott volna jobban is az Alfa Romeo tavalyi szezonja, de Frederic Vasseur szerint elkövették azt a hibát, hogy túl nagy hangsúlyt helyeztek 2022-re. Az autó önmagában azért nem volt rossz.

Fejlesztések nélkül veszélyben az öreg pályák?

A hírek szerint sok az új jelentkező az F1 versenynaptárába, ám a klasszikus helyszínek nem szeretnék feladni a helyüket. Az Alpine vezetője szerint ehhez azonban fejlődésre van szükség.

Tsunoda: Lusta dög voltam, egész nap csak játszottam

A 2021-es év legjobb újonca elismerte, a szezon elején gond volt mentalitásával, felkészületlenül érkezett meg a hétvégékre. Emellett nullára esett önbizalma, csakis arra összpontosított, hogy ne törje össze az AlphaTaurit, ezért túl lassú volt.

Oldalak

 Telamon Glass Kft