Formula.hu

Döntés: Büntették Perezt, de maradt a győzelme

Az egyik esetért megrovást, a másikért öt másodperces időbüntetést kapott a biztonsági autós szabályokat megszegő Sergio Perez, aki így megtarthatta a Szingapúri Nagydíjon aratott győzelmét.

Perez: A felügyelők megértették a magyarázatom

Magabiztosan nyilatkozott a biztonsági autós kihágás miatti vizsgálat kapcsán a mexikói, aki nem számít büntetésre. Christian Horner csapatfőnököt is sokkolná, ha elvennék pilótája győzelmét.

Norris: Ez sokkal jobb, mint amire számítottunk

A remek negyedik-ötödik helyeken ért célba a két McLaren az F1-es Szingapúri Nagydíjon: a brit szerint a maximumot hozták, Ricciardo pedig úgy érzi, járt már neki némi szerencse.

Russell szerint elérhető volt a pontszerzés

A brit örül a pénteki problémák megoldásának, valamint elégedett a száraz pályás gumik korai bevetésével is. Szerinte akár a pontszerzés is elérhető lett volna, ha nem ütközik Mick Schumacherrel.

Hamilton bocsánatot kért a csapatától

A dobogóra is reális esélye volt Lewis Hamiltonnak Szingapúrban, végül mindössze a kilencedik helyen ért célba, miután több hibát is elkövetett. A hétszeres világbajnok vállalta ezekért a felelősséget.

Verstappen frusztrált: „Nem bízhattunk csodában”

A regnáló világbajnok szerint már a szombati időmérős bakival megágyaztak a vasárnapi szenvedésnek Szingapúrban: a rajtnál, majd később saját hibából is visszaesett a holland a futamon.

Alonso büszke a hétvégi teljesítményükre

Nullázott az Alpine Szingapúrban, miután mindkét pilótájuk kiesett, Fernando Alonso ráadásul az élmezőnyből volt kénytelen kiállni. A spanyol szerint a motorproblémák ellenére büszkék lehetnek.

Perez: Ez volt a legjobb teljesítményem

Az elmondása szerint is intenzív utolsó körök ellenére is végig kontrollálta a Szingapúri Nagydíjat a Red Bull mexikói pilótája, aki nem tudja, pontosan milyen kihágásért áll vizsgálat alatt.

Sainz: Nem tudtam felvenni a ritmust

Bár végig az élmezőnyben autózott, nem volt túl jó versenye Carlos Sainznak. A Ferrari versenyzője számára a dobogó legalsó foka volt a maximum, ám ezért is nagyon keményen meg kellett dolgoznia.

Perez-győzelem a kaotikus Szingapúri GP-n

A kockás zászló Perezt intette le elsőként Szingapúrban, a mexikói azonban nem dőlhet hátra, mert egy kihágás miatt a futam után vizsgálják őt a felügyelők. Perezt Leclerc és Sainz követte a dobogón.

Szingapúri Nagydíj – A rajtrács

Charles Leclerc Monza után ismét az élről indulhat, a monacóinak ezúttal Perez és Hamilton támadásait kell majd kivédekeznie a rajtnál. Ezt a hétvégét sem úsztuk meg motorcsere nélkül.

Verstappen: A riválisok fogják be a szájukat!

Reagált a Red Bull költséglimittel kapcsolatos szabályszegési gyanújára a tavalyi két vb-rivális: a holland biztos benne, hogy csapata nem csalt, Hamilton diplomatikus választ adott, de szigort kért.

Továbbra sem született döntés a Williamsnél

A grove-iak csapatfőnöke, Jost Capito megmagyarázta Latifi távozásának okait, valamint elismerte, hogy egyelőre nem döntöttek a kanadai utódjáról, De Vries azonban egyértelműen szerepel a listán.

„Két csapat elképesztő fizetéseket ajánlgat”

A McLaren csapatfőnökének, Andreas Seidlnek ugyan nincs bizonyítéka arra, hogy csalás történt, szerinte azonban feltűnő, hogy két istálló is döbbenetes fizetésekkel toborzott új szakembereket.

Elöl a megújult McLaren, de Norris nem szereti

A brit nem titkolja, a módosított MCL36 viselkedése nem az ő ízlésének megfelelő. Nem lett volna hatodik Szingapúrban, ha teljesen száraz vagy teljesen nedves pályán kell versenyezni.

Alonso: Remélem, a verseny nyugalmasabb lesz

Az Alpine rutinos spanyoljának idegei nehezen bírták a szingapúri időmérő izgalmait, emiatt holnap nyugodtabb versenyben reménykedik. Szerinte a franciák új padlólemeze egyértelmű előrelépést jelent.

Oldalak

 Telamon Glass Kft