Formula.hu

Red Bull: Verhető volt a Mercedes

A Red Bull vezető mérnöke szerint a Mercedes messze volt a tökéletestől 2020-ban, úgyhogy verhető lett volna számukra, de sajnos nem bírtak a saját autójukkal.

Frusztráció, csalódottság Verstappenéknél

A pilóta szerint nem lehet mindig frusztrált és próbálja másképp nézni a helyzetet, édesapja pedig bevallotta, hogy csalódott volt a tavalyi év elején - reméli, hogy most már mehetnek a vb-címért.

Az Alpine a Lotusszal szövetkezve hódítana

Az F1-es bemutatkozását követően a Lotusszal karöltve egyéb versenyszériákban is saját csapatot indítana az Alpine. A Formula-E és a WEC is szóba jött lehetőségként.

Binotto: Sainz sokat fog nekünk segíteni

Carlos Sainz csatlakozott a Ferrari Formula-1-es csapatához, az istálló csapatfőnőke, Mattia Binotto pedig arra számít a spanyol pilótától, hogy segít majd kilábalni a gödörből a Scuderiának.

Nagy előrelépést vár csapatától Gasly

A tavalyi volt az Alpha Tauri fennállásának legeredményesebb éve, de Pierre Gasly szerint 2021-ben még ennél is többre lehetnek képesek. Most rá hárul a vezérpilóta szerepe.

Leclerc koronavírustesztje is pozitív lett

Újabb F1-es versenyző kapta el a Covid-19-et a holtszezonban: Charles Leclerc fertőzött személlyel érintkezett, melyet követően a saját tesztje is pozitív lett. A monacói karanténba vonult.

Rendszeres dobogót vár az Alpine

Csütörtökön bemutatkozott a Renault-utód, a vezérigazgató, Laurent Rossi pedig kijelölte a célokat: elsősorban 2022-re építkeznek, de az átmeneti évet sem engedik el.

Vettelt nem aggasztja a kevés teszt

Bár a szezonnyitót megelőzően csupán másfél napot tölthet majd az Aston Martin autójában, a négyszeres F1-es világbajnok szerint az évek alatt már hozzászokott, hogy kevés a felkészülési idő.

Megérkezett és festést villantott az Alpine

A Renault-ból átalakuló csapat a teljes vállalat új stratégiájáról szóló prezentáció keretein belül tett közzé néhány fotót az F1-es autó dizájnjáról – amely azonban még nem a végleges változat.

„Megtisztelő, de teher is a Schumacher név”

Günther Steiner, a Haas csapatvezetője örül, hogy náluk tér vissza az F1-be a Schumacher név, ugyanakkor tudja, hogy nyomás is lesz rajtuk amiatt, mert velük versenyez a hétszeres világbajnok fia.

Podcast: A leggyorsabb magyar – a Baumgartner-sztori

Hogyan kezdődött a versenyzői karrierje, melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok az F1 felé vezető úton és a csúcsosztályban? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kaptunk páratlanul részletes válaszokat a leggyorsabb magyartól, Baumgartner Zsolttól, aki a Formula Podcast stábjához csatlakozva soha, sehol nem hallott sztorikat is elárult.

Nem bánta meg a Ferrari, hogy nem szerződtette Hamiltont

Mattia Binotto csapatfőnök szerint a jelenlegi párosuk is rendkívül erős, és megfelelő autóval a hétszeres világbajnokkal is felvennék a versenyt. Ismét megismételte: nem lesz első számú pilótájuk.

Szafnauer: Vettellel bajnokesélyesek lehetünk

Otmar Szafnauer szerint Sebastian Vettel győztes mentalitása és a sikerek titkaival kapcsolatos ismerete rengeteget jelent majd a csapatnak, így Lance Strollnak is.

Az F1 cáfolja a 2022-es szabályok halasztását

Sajtóértesülések szerint a világjárvány miatt ismét egy évvel későbbre csúszhat az F1 új generációs autóinak bemutatása, így a csapatok jövőre is az idei típusokkal versenyeznének.

Wolff: A jövő év felér egy földrengéssel

A Mercedes csapatvezetője az F1 küszöbön álló szabálymódosításairól, saját istállójáról és az utódja kinevezéséről is szót ejtett. Nehéz időszakot jósol a Mercedes számára.

Oldalak

 Telamon Glass Kft