A Megane gyári rádióján az autó saját karakterisztikájának beállítása (2000. év utáni modellek)

Technikai kategória: 

A Renault gyári audiórendszere képes az adott autó belső teréhez igazított beállításokkal szólni, javítva ezzel a zene minőségét. Különösen azért fontos e beállítás, mert az új autók esetében a hangzáskép beállítás általában kikapcsolt állapotban van, azaz nem a Mégane-ra van optimalizálva. Hogyan is segíthetünk ezen? 1. Először is kapcsold ki a cuccot!
2. Kapcsold be miközben egyszerre nyomod 2-es és az 5-ös gombot. (Kétkezes mutatvány, 3 gombot kell nyomni egyszerre! :))
3. kb. 2 percig kell várni még be nem kéri a kódot. Közben időközönként pittyegő hangot fogsz hallani, ez nem hiba! Végre lehetőségünk nyílik betáplálni a kódot (eredetileg a karbantartási füzetben található) és a távirányító segítségével lehet "beírni": a "forgóval" tudod a számokat pörgetni és az alsó gombbal tudod nyugtázni.
4. Ezután ki kell választani a régiót. A mi esetünkben ez OTHERS.
5. Ha ez megvan nyomd meg hosszan a távirányító legalsó gombját.
6. Elérkeztünk a görbe beállításához:
0=OFF
1=üres
2=Clio
3=Mégane
4=Laguna
5=Safrane
értelemszerűen kiválasztjuk a 3-ast. Ezután nyomd meg hosszan a távirányító legalsó gombját 2-szer. Ezzel elvégeztük a beállítást, a rádió normálisan fog működni.:-)

U.I.: Break-eseknek javasolt kipróbálni a 4-es (Laguna) beállításait, a nagyobb tér miatt ugyanis máshogyan szól a hifi egy Berline-ben és egy Break-ben.

 Telamon Glass Kft