A Renault ERS-problémái nagyobbak - Formula.hu

Technikai kategória: 

Jolyon Palmer, a Renault istálló pilótája szerint csapatának ERS-szel kapcsolatos problémái rosszabbak, mint azt a tesztek előtt gondolták volna.

A Renault már a barcelonai tesztelés előtt észlelte, hogy gondok lehetnek az ERS körül, ezért letekerték a teljesítményt. Ennek ellenére is számos gond jelentkezett vele annál a három istállónál, amelyek Renault-erőforrásokat használnak. Teljesítményben csak a McLaren volt a Red Bull, Renault, Toro Rosso trió alatt, így egyértelműen látszik, hogy a probléma kihatással volt a pályán látott köridőkre.

„Már a próbapadon is felfedezték a gondot, ami aztán a pályán még nagyobb lett. Lett egy teljesen új koncepció, amit természetesen a tél folyamán sokat futtattak a próbapadon, mivel teljesen át lett tervezve az erőforrás. Amikor pályára is gurulsz vele, egészen más dolgok történhetnek, jelen esetben sajnos kissé rosszabbak” – ismerte el a problémákat Jolyon Palmer.

Az volt a Renault terve, hogy a teszteken kipróbálják az új egységeket, ha gond van, akkor megpróbálják minél előbb megjavítani már a nyolc napos tesztelés közben. Azt remélték, hogy a gond nem túlságosan nagy, könnyű lesz rajta felülkerekedni.

Jolyon Palmer - Renault F1 2017

A cikk folytatása:

http://formula.hu/f1/2017/03/18/a-renault-ers-problemai-nagyobbak

Szerző: 

Kármán Zoltán - Formula.hu, 2017.03.18

 Telamon Glass Kft