A Renault hozza az ígért teljesítményt - Horner - Formula.hu

Technikai kategória: 

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint a Renault-erőforrás valóban feljebb lépett egy lépcsőfokkal a teljesítmény terén, ahogy azt a téli szünet előtt ígérték.

A francia erőforrás-gyártó 2015-ben nagyon szenvedett az egységgel, ez igencsak megmérgezte a kapcsolatukat elsődleges csapatukkal, a Red Bull-lal. Utána azonban, ahogy a Renault saját csapattal is beszállt a cirkuszba, az erőforrás fejlődése abszolút biztatóan alakult a 2016-os esztendő során. Ennek segítségével a Red Bull a tavalyi évben két versenyt is megnyert és a konstruktőri második helyet is megszerezte.

A számos megbízhatósági probléma ellenére, ami a szezon előtti tesztek során sújtotta az istállót – köztük az ERS gyengélkedése – a Red Bull főnöke, Christian Horner szerint a teljesítmény azon a szinten van, amit vártak.

„Véleményem szerint a teljesítmény terén abszolút teljesítették az elvárásokat a franciák, ahogy azt korábban megígérték, ez nagyon biztató. Ugyan a Ferrari és a Mercedes ijesztően jónak tűnik, mi is keményen dolgozunk tovább és folytatjuk a fejlesztést, az autóban nagy a potenciál” – fejtette ki véleményét Horner.

Red Bull - Renault - Verstappen

A cikk folytatása:

http://formula.hu/f1/2017/03/21/a-renault-hozza-az-igert-teljesitmenyt

Szerző: 

Kármán Zoltán, Dppi -2017.03.21

 Telamon Glass Kft