Csokoládé Múzeum látogatás, Budapest, 2009. szeptember 18.

2009.09.18

Szeptember 18-án felkerestük páran a budapesti Csokoládé Múzeumot. Egyúttal aznapi „a klubtag ahol tud, segít” feladatunkat is megoldottuk, mivel egy vidékről érkezett házaspár is be tudott jönni velünk, egyébként csak szervezett csoportlátogatásra van mód.

Szakavatott vezetőnk, Gere úr fogadott bennünket, majd belépve ismertette velünk a múzeum épületének történetét, miközben mi a csokoládé szökőkútba mártogathattuk a marcipán rumos golyókat.

Ezek után beljebb kalauzolt bennünket hogy forró csokit ihassunk, illetve ki-ki elkészíthesse saját csokoládéját, tetszése szerinti ízesítéssel. A vetítőteremben egy régi ismeretterjesztő film segítségével megismerkedhettünk a csokoládé történetével és gyártásával, vetítés közben pedig megkóstolhattuk a filmben éppen említett csokis, mandulás, rumos, egyéb drazsékat.

Amikor pedig vége lett a filmnek, akinek kérdése volt, meg is kapta rá a válaszokat. A sok régi plakát, reklám, relikvia között a tárgyalóteremben ismét megcsodálhattuk a cég által forgalmazott édességek, italfélék választékát is.

A látogatás végén a boltban sikerült jól kigyönyörködni és kiköltekezni magunkat. J A szebbnél szebb, finomabbnál finomabb nyalánkságokból érdemes lenne karácsony előtt is válogatni.

Akinek kedve támadna ismét válogatni, a www.feda.hu oldalon kikeresheti a hozzá közel lévő üzletet. Hazafelé menet magunkhoz vehettük a már megdermedt saját készítésű csokoládénkat, elegáns kis dobozban, arany színű tollal ráírva a nevünket. Gere úr a csoport vezetéséért kapott egy Mégane Klubos névjegykártyatartót, jómagam pedig egy üveg jóféle Tokaji bort, a csoport megszervezéséért.

Remélem, mindenki jól érezte magát, finomakat evett és hallott olyan újdonságokat, melyekről eddig nem tudott! Köszönöm, hogy velem tartottatok, nélkületek nem jöhetett volna létre a látogatás!

Résztvevők:

 

Kopi

Krisztián76 + 1

BenjyPapa + 1

vv65

vv65-era + 2 + 2

pézsé + 1+ 1

P@nni +1 (későn jövő)

 

 

 Telamon Glass Kft