Négy hónapja nyúzzuk a Megane-t. Kitart a lelkesedés? - autonavigátor 2021.02.17

Technikai kategória: 

Tartósan tesztelünk egy ötajtós Renault Megane-t. Már négy hónapja szolgál nálunk, több mint 3000 kilométert mentünk vele, és most megosztjuk veletek a tapasztalatainkat.

Renault Megane 4

Tavaly októberben érkezett szerkesztőségünkhöz két Renault, melyeket hosszú távú tesztre fogtunk be.  Most a Megane-ról négy hónap után összegyűjtött tapasztalatainkat szedtük össze. Több mint 3000 kilométert tett meg az autó október óta, ami alatt igyekeztünk minden lehetséges körülménynek alávetni. Jelentős városi használat, nagy mennyiségű országút és autópálya-szakasz is adódott. Ezekből már körvonalazódott, hogy a Megane szinte mindenre is jó lehet, pláne ezzel a motorral és felszereltséggel, ami mindenképp józan és nem túlzó, de a legtöbb érdemes kényelmi extrát felsorakoztatja.
 
Francia autó lévén mindenképp fontos szempont a kényelem. A Renault-k miliője, felhasználói élménye és minősége is, amihez a márka rajongói joggal ragaszkodnak. Szerencsére a Megane ezeken a területeken szinte egyáltalán nem változott, amiben viszont fontos volt, ott csak javult. A digitalizáció lassan minden területen átveszi a kezelőfelületek helyét és ebben a divatban a Renault sem akart lemaradni, amikor 2016-ban megjelent a negyedik generációs Megane. Szembetűnő volt, hogy a középkonzolt alaposan átalakították, újragondolták és kétféle kijelzővel álmodták meg a kisebbik esetén is érintőgombos klímapanellel. Ezen a ponton tökéletesen látszik a friss Megane-on, hogy a gyártó figyelt a vásárlók észrevételeire, ugyanis a klímapanelen újra fizikai kapcsolókat alkalmaztak. Sokkal jobban átlátható, könnyebben kezelhető, a befúvás erősségét már nem állítjuk át véletlenül, miközben a kijelzőn keressük a megfelelő menüpontot. A középkonzol használhatósága sokkal jobb lett, mint volt.
 
A cikk foltytatása:
https://www.autonavigator.hu/cikkek/negy-honapja-nyuzzuk-a-megane-t-kitart-a-lelkesedes/

Szerző: 

Hamvas Tamás - Autónavigátor