Megane II. kilincsében lévõ mikrokapcsoló cseréje II.

Technikai kategória: 

Ma nekiálltam kilincset szerelni, pontosan 3 darabot :)

Találtam egy jóval egyszerűbb megoldást, mint amit fent írtatok.

Ti leszedtétek a kárpitot, ami sok patenttöréshez, hosszú munkához és leütött kezekhez vezethet :)

Az én verzióm u.az amúgy, csak a kárpit MARAD.
A különbség, hogy nem húzom szét a csatlakozót, hanem elvágok 2 vezetét, aztán összesodrom/forrasztom. A végeredmény u.olyan jó lesz.
Sok dologban hasonlít a leírás a régire, sokat segített nekem is, de így a 3. kilincs nem volt több 1.5 óránál, mindennel. Ha valamit elírtam, nézzétek értelemszerűen. És nyugodtan ki lehet rakni az oldalra is :)

Tehát:

Lépésről lépésre:
1.) Az ajtó élén van 1 kis lyuk. Abban van egy gumi védőelem, azt ki kell szedni és bedugni egy Ura hajtott végű merev fémet. Ahogy a másik leírásban is van, van bent egy kis fém, aminek a hátsó ajtóknál a TETEJÉT, az elsőknél az alját kell magunk felé húzni.

2-3.) Utána elöl a zár, hátul a kis ezüst műanyagot ki lehet simán húzni. A kilincset az autó segge felé meg kell húzni, ekkor kijön az egész. Az autó eleje felé levő részt ki kell billenteni.


4-5-6-7.) A kilincsen van egy kis fekete műanyag, le kell húzni majd az alatta levő csavart kicsavarni és leszedni a kilincs belső felét.


8-9-10.) Ki kell pattintani a gombot a kilincsből, ekkor szétjön az egész.


11-12.) Le kell vágni a régi gomb kék-fekete kábelét és a piros-fekete kábelt az új érzékelőről.


13.) Le kell szedni a régi gombról a külső ezüst részt, rárakni az új gombra.


14-15.) Össze kell forrasztani a piros-kék és a fekete-fekete kábelt. Összerakás előtt a 4. pontban szereplő fekete takaróbizbaszt rá kell fűzni a kábelre.


16.) Össze kell csavarozni a kilincs 2 részét, ügyelve, hogy a kábel a megfelelő helyen jöjjön ki.


17-18.) Vissza kell billenteni a kilincset a helyére, bedugni a szürke takaróelemet vagy a zárat (hátul/elöl), utána amit a 1. pontban le/ki húztunk, vissza kell nyomni, hogy rögzüljön az egész.

 

(VDaNi, fórum)

Szerző: 

VDaNi

 Telamon Glass Kft